Predikant stelt zich voor

Ds. Yorick BreemesWelkom op de site van onze kerk, mooi dat u en jij een kijkje komen nemen!

Ik ben ds. Yorick Breemes, sinds 14 Juli 2019 mag ik hier in het mooie zuid-Drenthe predikant zijn van de Gereformeerde Kerk Hollandscheveld Nieuwlande-Geesbrug. Dit is mijn eerste gemeente.

Ik ben geboren en getogen in Rijssen, Overijssel. Als kind was ik dol op de kerk, stukjes opvoeren, zingen in het kinderkoor en die bijzondere verhalen uit de Bijbel spraken mij enorm aan. Ik schijn als jongetje al eens gezegd te hebben: “ik word dominee”. Als tiener had ik natuurlijk wat minder met de kerk, maar het geloof heeft mij nooit losgelaten en God mij ook niet. Uiteindelijk toen ik een studiekeuze moest maken na de HAVO, was het de Heer zelf die tegen mij zei: “Yorick je moet wat in de kerk gaan doen”. Woorden uit Jesaja 6:8 klonken: Daarop hoorde ik de stem van de Heer zeggen: ‘Wie zal ik sturen? Wie kan namens ons gaan?’ Ik antwoordde: ‘Hier ben ik, stuur mij.’

Na twee jaar Godsdienst Pastoraal Werk te hebben gestudeerd op Windesheim, heb ik de overstap gemaakt naar de Rijksuniversiteit Groningen en de Protestants Theologische Universiteit Groningen. Ik heb in Groningen zes mooie jaren gehad. Ik mocht van alles doen voor het Gronings Theologisch Studenten Dispuut Bonifatius, werk doen voor de universiteit en veel leren over mijn geloof. Ik heb er de bevestiging gekregen dat het Gods plan met mijn leven is, dat ik gemeentepredikant zou worden. Uiteindelijk ben ik afgestudeerd in de medische ethiek met een scriptie over orgaandonatie. Daar houd ik mij nog steeds mee bezig.

Natuurlijk ben ik niet alleen predikant maar ook een mens met hobby’s. Ik mag graag vissen, gamen zowel online als bordspellen, fietsen, lezen, muziek luisteren en afspreken met vrienden.

Waar sta en ga ik voor?

Mijn grootste verlangen is dat mensen Jezus Christus leren kennen. Dat mensen door gesprekken, preken, kerkenwerk en ontmoetingen mogen ervaren dat Jezus ook hun Heer en Heiland wil zijn. Dat we geen betere vriend kunnen hebben dan Jezus. Iemand die Zijn leven voor ons overhad om onze fouten, zonden en schuld goed te maken. Iemand die als een gids met ons meetrekt door het leven. Iemand bij wie wij terecht kunnen als we vastlopen met onszelf of de situatie waarin we zitten. Iemand die onze wonden ook wil genezen en die uiteindelijk ook alle antwoorden op al onze vragen heeft. De gemeente is daarin voor mij ook heel belangrijk, want geloven doe je samen! Samen zingen, bidden luisteren naar de Bijbel en als broers en zussen om elkaar heen proberen te staan.

Ik noem mezelf ‘vrolijk orthodox’. Alles wat ik doe is tot eer van God: Vader, Zoon en Heilige Geest. De Bijbel is voor mij daarin het uitgangspunt, daaruit leren wij wie God is en wat Hij van ons verwacht. En zo hoop ik tot zegen te kunnen zijn voor deze gemeente die al 150 jaar bestaat. Samen met de hele gemeente te bouwen aan Gods kerk hier in Hollandscheveld Nieuwlande en Geesbrug. Te leven als volgelingen van Jezus en zo tot zegen te zijn voor iedereen die ons nodig heeft. En teken te zijn van Gods komende koninkrijk.

Mocht u of jij behoefte hebben aan een gesprek, een luisterend oor of met vragen over het geloof zitten?

Ik ben bereikbaar via: predikant@geref-kerkhng.nl en telefonisch: 0528-202343

Ook ben ik te vinden op Facebook: Dominee Yorick en Instagram: yorickbreemes